Čas na grilování

Vyšší teploty, sluníčko a kvetoucí zahrady nás vytahují ven na čerstvý vzduch.
Nejenom, že si můžeme užívat provoněného vzduchu tím, jak kvetou květiny a stromy, ale také si můžeme ugrilovat nějaké dobré maso, zeleninu nebo klobásky. Potraviny, které můžeme dát opéct je spousta. Napíšeme si zde, jaké si například můžeme připravit a jak připravit gril .
grilování masa

Gril bychom si měli před samotným grilováním očistit nebo i umýt. Abychom pak neměli jídlo od prachu, chlupů či jiných nečistot. V den, kdy se chystáme si dát nějaké jídlo, tak bychom si měli nachystat nějaké větvičky, papír a brikety. Ty zakoupíte na jaře v každém obchodě nebo na benzínce. Jestliže nejste šikovní v přípravě ohně, tak si kupte i podpalovač. Nejprve dejte smačkaný papír, na něj kousky dřeva. Poté zapalte sirkou úplně dole. Až se vám rozhoří oheň, tak po nějaké době, kdy jej budete udržovat, přidejte do nádoby brikety. Hezky se vám prohřejí a poté se připraví k opékání. Až budou brikety rozžhavené, tak můžete buď na mřížku nebo do nějaké misky, ve které se může opékat (v obchodě prodávají) rozložit to, co si chcete opéct.

Špízy
Velice jednoduché, výborná kombinace masa, klobásky a zeleniny. Stačí, když si zakoupíte nebo doma najdete kovové špejle, na které napícháte střídavě kousky potravin.
uhlí na gril
Maso
Můžete si ho koupit už naložené a připravené pouze k opečení nebo si jej můžete samy připravit. Na internetu najdete spoustu receptů na výborné marinády. Upozorňujeme, že pokud si ho hodláte připravit samostatně, tak bude muset být alespoň jednu noc v ledničce.

Zelenina
Grilovat se toho do spousty. Můžete si ogrilovat brambory nakrájené na plátky, cuketu, papriku, mrkev, celer nebo cokoliv co vás napadne. Někdo má rád třeba i lilek nebo okurku. Brambory si můžete opéct také mezi briketami. Brambory pouze omyjte (nemusíte je loupat) zabalte je do alobalu a dejte je mezi rozžhavené uhlí. Zahrabejte je tak, aby byly celé pokryté. Nechte je takto půl hodiny až třičtvrtě. Poté je opatrně něčím vyndejte a rozbalte. Z vnější strany budou černé. Musíte se dostat do vnitřku a potom bramboru vyjíst z křupavého (černého) obalu.