Jak správně vybrat polštář na spaní?

Náš spánek ovlivňuje hned několik faktorů od intenzity světla, přes míru vyčerpání až po takovou drobnost jakou je polštář. Ovšem jen málokdo přitom ví, že i výběr polštáře může do značné míry náš spánek ovlivnit. Pojďme se tedy společně podívat, podle čeho bychom měli vybírat.

Polštář může být vyroben z nepřeberného množství materiálů a zorientovat se v nic může být pro laika vcelku problém. Obecně je ale můžeme rozdělit na dva základní typy – přírodní a umělé.

polštářek bathub

  • Přírodní materiál

Péřové polštáře mnozí z nás již dnes považují za přežitek. Ovšem nebuďte na omylu, péřové polštáře se v posledních letech těší velké oblibě. Jejich nespornou výhodou je hlavně jejich pružnost a poddajnost. Vyspíte se na nich tedy v jakékoliv pozici a ráno se nemusíte obávat bolesti za krkem. Peří má ale i několik nevýhod, díky kterému je postupně nahrazováno syntetickým materiálem. Polštář vrchovatě naplněný kvalitním peřím je poměrně drahá záležitost, navíc se v něm množí roztoči a je nevhodný pro alergiky. Pokud se vám navíc polštář nedopatřením protrhne, pohroma je rázem na světě.

poštářek insert

  • Syntetický materiál

Pokud se u vás objevila alergie na prach nebo roztoče, s největší pravděpodobností pro vás bude polštář ze syntetického materiálu samozřejmostí. Na rozdíl od péřového polštáře ho navíc můžete bez obav prát v pračce. Co se týče syntetických materiálů, je výběr poměrně pestrý. Vybírat můžete například výplň z polyesterového nebo bambusového vlákna, gelu nebo polštář z paměťové pěny. Anatomické polštáře z paměťové pěny se dokáží dokonale přizpůsobit tvaru vašeho těla a zajistit tak při spánku největší možný komfort. Anatomický polštář z paměťové pěny byl původně vyvinut vědci z NASA pro astronauty. Díky flexibilnímu materiálu, který se vaší hlavě i krční páteři dokonale přizpůsobí, nemusíte řešit další vlastnosti polštáře, jako je jeho výška, tuhost atd.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup